
نکاتی در خصوص بازاریابی دهان به دهان
نکاتی در خصوص بازاریابی دهان به دهان
بازاریابی دهان به دهان انتقال اطلاعات از شخصی به شخص دیگر توسط ارتباط کلامی است. مشتریان از این که برند مورد علاقه شان را با مردم دنیا به اشتراک بگذارند بسیار هیجان زده میشوند.
بسیاری از مشتریان به اشتراک گذاشتن داستان های محصولات و خدمات محبوب شان را مهم میدانند نقل های دهان به دهان یکی از راه های باستانی است که افراد از طریق آن در مورد اینکه چه چیزی را باید بخرند اطلاعات کسب میکردند و بازاریابان مدرن یاد گرفتهاند چگونه نقل های دهان به دهان معتبر را برای شرکتشان و محصولاتی که عرضه میکنند به وجود بیاورند.
بازاریابی دهان به دهان شامل تمامی مکالمات و ارتباطات غیر رسمی که به صورت مستقیم و بدون واسطه بین مشتریان انجام شده است که در آن ها در مورد مسائلی مانند داشتن استفاده و ویژگی های یک محصول یا خدمت به خصوص صحبت می شود.
بازاریابی دهان به دهان می تواند هر گونه ارتباط کلامی و شخصی باشد که به صورت مثبت یا منفی در مورد یک برند، محصول، خدمت ویا یک سازمان صورت بگیرد در این ارتباط گیرنده پیام معتقد است که فرستنده آن از انجام این کار هیچ گونه هدف تجاری و تبلیغاتی را دنبال نمیکند.
بازاریابی دهان به دهان را به عنوان نوعی ارتباط بین دو یا چند فرد که به عنوان مثال گروه های مرجع، مشتریان و حتی فروشندگان را تشکیل می دهند، توصیف کرده است.
.
بازاریابی دهان به دهان مثبت :
این نوع از ارتباط توسط مشتریان راضی از محصول و خدماتی که مصرف کرده اند صورت می گیرد و بیشتر با هدف اطلاع رسانی صورت می گیرد تا تشویقی .
.
بازاریابی دهان به دهان منفی :
در این نوع اطلاعات منفی توسط مشتریانی که از محصول و خدمات ناراضی هستند مخابره می شود. از آنجا که تجربه مصرف را دارند سعی می کنند که به سایرین در مورد آن محصول و خدمات اخطارها و تذکرات لازم را بدهند.
.
بازاریابی دهان به دهان الکترونیک :
به هرگونه نظر یا بیانیه مثبت یا منفی که در مورد مشتریان بالقوه حقیقی در مورد یک محصول یا یک شرکت که با دسترسی همه جانبه افراد به سازمان و از طریق اینترنت صورت گرفته باشد اطلاق می شود.
.
تفاوت اصلی بین بازاریابی دهان به دهان سنتی و الکترونیک :
مهمترین تفاوت این دو مفهوم در ابزار اطلاع رسانی است به این صورت که در مدل کلاسیک افرادی که به صورت واقعی با هم آشنا هستند از طریق حضوری یا تلفنی اطلاعاتی را در مورد محصول و خدمات منتقل می کنند .
اما در مدل الکترونیک این امکان هست که افراد بتوانند برای افرادی که از آشنایانشان محسوب نمی شوند (دوست دوستان در فیس بوک) و یا افرادی که در عمرشان هرگز از نزدیک آن ها را ملاقات نکرده اند (فالورهای شبکه های اجتماعی) این اطلاعات را مخابره نمایند.
آنگونه که از این توصیف بر می آید پتانسیل تاثیر این ارتباط در مدل الکترونیک بسیار گسترده تر و قدرت تاثیر در مدل کلاسیک بسیار بالا تر می باشد.